Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

fredag 17. juni 2011

"Fish`n Chips" -den sunne varianten

Fiskepinner til middag er ikke noe å kimse av.
Det finnes foressten flere typer å velge mellom,
så vær litt observant når du står og henger
over frysedisken for å plukke med deg en enkel middag hjem.


Stort sett alle barn elsker fiskepinner og fisk er fisk eller hva:
Nei, kanskje ikke akkuart det, men nå har:
Fruen på Skogmo lært meg å steke fiskepinner
i stekeovnen på bakepapir og da blir selve fiskepinnene
litt sunnere enn i den ordinære stekepannen,
dessuten sparer man seg både for fett og stekeos,
og i en stor familie kan alle spise samtidig,
noe som også gir et pluss for denne metoden
å tilberede en kjapp og enkel fiskemiddag på.

Maten "ordner seg selv" og er ferdig samtidig. 


I dag har vi til og med laget litt sunnere "chips",
-ikke akkurat helt det samme som frityrstekte poteter
men adskillig bedre for helsa.

Potetene er skrubbet og vasket og delt opp i passende biter,
før de ble fordelt utover i langpanna,
men litt god matolje og et tynnt urtesaltstrø over.


Hele middagsstasen har fått plass i flere etasjer i stekeovnen,
ca. 180-200 grader omtrent en halv time.

Dagens tilbehør: Oppdelte salatgrønnsaker på fat


Da gjenstår bare å ønske: God Appetitt!

P.S. Ungene merket ingen forskjell på smaken
så nå er det slutt på fiskepinnesteking
med smør i stekepanna, her i huset!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...